15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiSarajevo: Na Dobrinji na sredini biciklističke staze postavljen betonski stub

Sarajevo: Na Dobrinji na sredini biciklističke staze postavljen betonski stub

Obilježavanje biciklističkih staza jedan je od važnih koraka u promociji biciklizma u Sarajevu i jedna je od ključnih potreba biciklista. Međutim, prilikom postavljanja stuba, odlučeno je da se ignoriše postojanje biciklističke staze.

 

Udruženje Giro di Sarajevo je objavilo fotografije novopostavljenog stuba na sredini jednosmjerne staze koji stvara prepreku biciklistima.

“Nemarno i zdravorazumski teško pojmljivo postavljanje čvrstih prepreka na biciklističke staze je, pored manjkavog projektovanja i izvođenja biciklističke infrastrukture, jedan od vodećih problema sarajevskog gradskog biciklizma”, navode iz ove organizacije.

Konzolni stub semafora nalazi se na A-tranferzali “Michael Schumacher”.

“U procesu postavljanja ovakvog tipa semafora su minimalno učestvovali sljedeći akteri: ovlašteni projektant, izvođač (radnici i inžinjeri), nadzorni inžinjeri, ovlaštene službe, vjerovatno i općinske i kantonalne… Uprošteno, barem deset lica različitih tehničkih nivoa stručnosti i ovlaštenja koji nisu vidjeli bilo kakav problem u postavljanju semafora na sredinu biciklističke staze”, poručili su iz Giro di Sarajeva.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI