13 C
Sarajevo
04/15/2024
Jutarnji
NaslovnicaShowbizSeverina izgubila skrbništvo pa poručila: Nećete se igrati mojim djetetom! Borit ću...

Severina izgubila skrbništvo pa poručila: Nećete se igrati mojim djetetom! Borit ću se do zadnje kapi krvi!

U velikom obratu najpoznatije obiteljske pravne bitke u Hrvatskoj, između poznate pjevačice Severine Vučković i njezinog bivšeg partnera, srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, Vrhovni sud donio je presudu, koja je u posjedu Nacionala, a u kojoj se vidi kako se skrbništvo nad njihovim maloljetnim sinom Aleksandrom, vraća u potpunosti ocu djeteta. Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju.

Nakon što je u kolovozu 2021. Županijski sud u Splitu odlučio da će skrbništvo nad maloljetnim Aleksandrom biti podijeljeno “po pola” između oca Milana Popovića i majke Severine Vučković, nova presuda Vrhovnog suda otkriva kako Popović ponovno preuzima puno skrbništvo nad maloljetnim djetetom, bez dijeljenja s majkom Severinom. Zanimljivo, ova odluka stupa na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković.

Povodom najnovijih dramatičnih dešavanja oglasila se i sama Severina.

– Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica.

Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrat s mojim djetetom. S kojim pravom. Moje dijete nije vreća krumpira s kojim ćete trgovati.

Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam ju sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani.

I na kraju, jako je zanimljivo da ni moja odvjetnica ni ja nismo dobili tu presudu Vrhovnog suda, ali očito je Vrhovni sud to dojavio suprotnoj strani koja je brže-bolje to gurnula u medije – poručila je Severina, a prenosi Jutarnji list.

Njezina odvjetnica Jasminka Biloš, kaže da nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa ju ne može komentirati.

– Jedino što mogu sa sigurnošću reći da nije točno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jednoprocesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri. Ako je točno to što piše da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi – smatra odvjetnica Biloš.

Odvjetnica Željka Pokupec, koja zastupa Milana Popovića nije željela komenirati navedenu odluku Vrhovnog suda, dodajući da je sada na snazi odluka zagrebačkog Općinskog suda po kojoj je skrb o zajedničkom djetetu dodijeljena ocu, a dok se ne donese nova odluka.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI