32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiSjećate se slučaja trovanja mineralnom vodom u Rijeci? Misterija je konačno riješena

Sjećate se slučaja trovanja mineralnom vodom u Rijeci? Misterija je konačno riješena

Zbog trovanja 19-godišnjaka flaširanom mineralnom vodom u riječkom kafiću u studenome prošle godine policija je prijavila vlasnice ugostiteljskog obrta s Krka koje su u praznu bočicu tog pića ulile sredstvo za čišćenje posuđa i vratile ju u skladište uz ostale neotvorene bočice.

Policija je izvijestila da su osumnjičene u dobi od 38 i 39 godina kao vlasnice ugostiteljskog obrta s Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu i nakon uporabe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode.

Krajem listopada je pak prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj tvrtki bez njihovog nadzora, sporna bočica proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt gdje je stavljena u opticaj i poslužena gostu koji je zadobio ozljede nakon konzumacije, izvijestila je policija, prenosi Hina.

Dodaju da je su po završetku istraživanja obje kazneno prijavljene državnom odvjetništvu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.

Policija je ranije izvijestila da je analizom, provedenom u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, utvrđeno da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina, odnosno sredstvo za čišćenje posuđa.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, dodaju, da su sredstvo za čišćenje u bočicu koja je završila u riječkom kafiću ulile osumnjičenice.

Riječ je o slučaju u kojem je 19-godišnjak ozlijeđen nakon ispijanja tekućine iz bočice mineralne vode 4. studenoga 2023. u ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Društvenim mrežama potom su se proširile poruke u kojima se ukazuje na opasnost sokova i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska, a što su iz te tvrtke odbacivali kao neistinito.

Proizvodi Coca-Cole nakratko su bili povučeni i s polica većine trgovačkih lanaca, a vraćeni su nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurni.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI