13 C
Sarajevo
04/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiŠkaljarci govorili Kapetanu da znaju da je Damira Hodžića odveo u smrt:...

Škaljarci govorili Kapetanu da znaju da je Damira Hodžića odveo u smrt: “Ako se ne vrati…”

Pripadnici škaljarskog kriminalnog klana pisali su Mili Raduloviću Kapetanu, bivšem saradniku, kako znaju za sve njegove zločine.

Između ostalog, naveli su da znaju da je kriv za smrt Damira Hodžića.

– Zaigrao si se Generale, pa si mislio nećemo provaliti i nisam mogo da vjerujem da si ti ovo sve uradio. Volio sam te zbog Adža, htio sam poginut za tebe, Daka (Damir Hodžić) kaže prije sastanka, imaju prepiske, ako se ne vratim kum tvoj (Ratko Živković) i ti ste ga ubili Generale – navodi se u poruci koju mu  Emil Tuzović, sakriven iza nika Barmalos.

Razotkrili ga nakon nekog vremena

To se dešava nakon što je Kapetan zarobljen od strane kavačkog kriminalnog klana, a onda po njihovom nalogu namještao dojučerašnje saborce iz suprotstavljene zločinačke grupe.

Škaljarci su to nakon nekog vremena otkrili i saopćavali mu u direktnim porukama na Sky aplikaciji, prenose Vijesti.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) okrivili su 31 osobu zbog ubistva Hodžića, Adisa Spahića i Radulovića. Optužnicom je predstavljeno da je Radoje Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Radulovića, jer je smatrao da su kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

– Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, Mile Radulović i Damir Hodžić – navodi se u optužnici.

Igrali igru s njim

Šef škaljarskog klana Jovan Vukotić i dio njegove kriminalne ekipe najprije su povjerovali Raduloviću i njegovim telefonskim porukama, dok ih je uvjeravao da među njima ima izdajnika, prenose Vijesti.

Kada su ga prokužili, igrali su igru s njim praveći se da su nasjeli. Na kraju mu poručuju da će zbog svega životom platiti.

Vođa škaljaraca piše i da ga je Radulović zvao da dođe kod njega i pričao mu da je uzeo kuće u Baru i na Žabljaku, da niko ne zna: “Pa idiote jedan, mali si ti, još si mali. Vule ti drži stranu, nesreća jedna njega još si zatrovao”…

Podsjetimo, Mile Radulović je ubijen 2020. godine. Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, pripadnici kavačkog klana nakon brutalnog mučenja zadavili su ga, pa njegovo tijelo spalili na Lovćenu, na lomači napravljenoj od automobilskih guma. Vukotić je ubijen gotovo dvije godine kasnije, u septembru 2022. godine u Istanbulu.

Članovi klana tada podsjećaju Radulovića i da im je govorio kako je Risto Mijanović namjestio Hodžića. Vukotić mu tada prijeti.

– ‘oćeš da se izvučeš, ne možeš se nikad izvući, ni ti, ni tvoji Kosovari. Ni panter, ona pihtija smrdljiva koja nas je sistematski sa tobom radila. Svalio na Sava (Lopičića), pa na Bobana (Baćovića), pa na Rista. Ima li još koji, moj Kapetane, da na nekog svališ?

Samo sam ti ja meta, tebi i Radojki (Zvicer) smrdljivoj. Kakav god da je čovjek, bolji je od tebe, bar nije izdao svoju braću i drugove, pihtijice mala koja preko Sky ratuje.

“Trebao si časno poginuti”

Kolege iz klana insistiraju da im Radulović objasni i zbog čega je forsirao da se Baćoviću ubiju braća.

– Da nas još više satreš, malo si nam jada zadao? – pita Barmalos, a Vukotić se nadovezuje konstatacijom da je “lako na Sky ratovati”.

Vukotić onda govori da su Belivuk i njegova ekipa krivi za smrt Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, a da ih je sve prodao Kapetan.

To su između ostalog konstatovali crnogorski, odnosno srpski istražitelji tokom istraga o ubistvima nadomak Podgorice i Beograda.

– Ubijaju ti Velja (Veljko Belivuk) i kumovi ljude za njih, a ti uzimaš pare od svih. Prodao si Lazu i Šarca pokušao, pa sam te tada provalio. Mali Salvatore te provalio, sreća, svi to već imaju. Salvatorea i Šarca si poslao da otvore Sky Velji krmku, hahaha. Pa ti nije pošlo za rukom. Ali Lazar je rekao ocu ako ga nema, da si ga ti ubio idiote jedan – napisao mu je Vukotić

U Skaj porukama na dan ubistva Vukićevića, odnosno Hodžića i Spahića, Marko Miljković pisao je ekipi u Srbiji obavještavajući da su završili posao u Crnoj Gori…

– Je li brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem… Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni – poslao je Miljković na kriptovanoj aplikaciji.

Nakon na stotine razmijenjenih poruka u kojima škaljarci otkrivaju koga je sve Radulović “poslao na klanje”, Vukotić mu spočitava i što nije finansirao njihove saradnike dok je on bio u zatvoru dvije godine.

– Nikome centa dao nisi u zatvor, ni familijama, da bi nas svi počeli mrzjeti, da nas svi od***u – konstatovao je on.

Objašnjavaju mu i da su im sve poruke za škaljarce koje je namjestio stigle od njihovih krtica iz kavačkog klana.

Optužuju ga da je Damira Hadžića ubio samo zbog toga što mu je Kožar vjerovao više nego njemu i govore mu da ne pije vodu priča da je te dvije likvidacije u Grčkoj namjestio Baćović, jer je samo Kapetan znao gdje se kriju Baranin i Kragujevčanin.

Baramalos poručuje Kapetanu da je trebao časno poginuti ako su ga kavčani oteli, ali Vukotić isključuje tu mogućnost.

– Ko bre otet. Ja sam molio boga da je otet, čekamo lokaciju da ga izbavimo. A ti se kriješ tu u CG… Raketne bacače si spremio za mene, je li pi**o? Kum da me gađa, pi**o mala – pita ga Vukotić.

– Da je otet lakše bi nam bilo. Makar bi znali da nas prodao na muke, a ne zbog bolesnog razmišljanja. Ne znam zašto Generale, život smo ti na tacnu svi dali. Zašto nas proda? – pita ga Tuzović.

Vukotić mu traži da napiše bilo šta, da ponovo optuži njega, Baćovića, Lopičića ili Mijanovića da su izdajnici, pa zaključuje:

– Ovo će biti zapisano u istoriju kriminala, ovo niko nikad napravio nije. Ajde daj neko rješenje Generale Kapetane.

Viši sud je za sredinu maja zakazao ročište za kontrolu optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Hodžića, Spajića i Radulovića.

To se dogodilo nakon što je posljednje ročište odgođeno zbog svojevrsnog protesta advokata, nakon što je Viši sud razdvojio postupak u odnosu na tri osobe iz optužnice koje se nalaze u inostranstvu, kako bi prema ostalih 28 okrivljenih nastavili proces.

Braniocu su zbog toga napustili sudnicu, a okrivljeni su izjavilida im otkazuju punomoćje.

Iz Višeg suda poručili su da čine sve kako na vrijeme okončali postupak i spriječili da se okrivljeni zbog zakonskih mogućnosti nađu na slobodi.

Od podizanja optužnice do donošenja prvostepene presude mora proći manje od tri godine, inače se optuženi puštaju da se brane sa slobode, prenose Vijesti.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI