10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaAutoSpektakularni Red Bull Showrun stiže u Sarajevo, bolid Formule 1 će juriti...

Spektakularni Red Bull Showrun stiže u Sarajevo, bolid Formule 1 će juriti glavnim gradom BiH

Red Bull priprema veliki događaj koji će u junu biti održan u Sarajevu, a to je sjajna prilika da desetine hiljada ljudi uživo i u pokretu vidi F1 bolid šampionske ekipe Red Bull Racinga i čuje njegov brutalni zvuk.

 

To će se dogoditi 9. juna, kada će mnogobrojni posjetitelji doživjeti nezaboravno iskustvo. Ovaj događaj će omogućiti prisutnoj publici i fanovima Formule 1 da se još bolje upoznaju s najpopularnijim automobilističkim sportom na svijetu, posebno onima koji ranije nisu imali priliku da pristustvuju trkačkim F1 vikendima uživo.

Red Bull Showrun se ranije održao u pojedinim gradovima širom svijeta, a najbliže BiH je bio 2022. godine, kada je 17. septembra održan u Beogradu. Tada je nekadašnji vozač Red Bull Racinga i legenda Formule 1, David Coulthard, provozao šampionski bolid ove ekipe iz 2011. godine. Riječ je o bolidu u kojem je slavni Nijemac Sebastian Vettel te godine postao svjetski prvak, a ekipa Red Bull Racinga osvojila konstruktorsku titulu.

Kako saznajemo, bolid će se kretati trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja.

No, to nije sve, jer Red Bull Showrun donosi još više zabave u sklopu bogatog programa, koji uključuje brojne zanimljive sadržaje.

Više informacija o ovom spektakularnom događaju donosimo uskoro s konferencije za medije koja se održava danas u Sarajevu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI