5.5 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaSupruga mjesecima trpila nasilje u dijaspori: Kad su došli kući u BiH,...

Supruga mjesecima trpila nasilje u dijaspori: Kad su došli kući u BiH, pretukla muža

U posljednjim istraživanjima nasilja u partnerskim odnosima, naglasak se sve više stavlja na rastući problem nasilja nad muškarcima. Iako je ovo pitanje često manje istraženo i prijavljeno, nedavni slučajevi pokazuju da su muškarci također žrtve ovog oblika nasilja.

Prema izvještajima lokalnih organizacija za zaštitu žrtava, broj prijava muškaraca koji su pretrpjeli nasilje od strane partnera ili bliskih osoba raste. Nasilje nad muškarcima može biti fizičko, emocionalno ili psihičko te može ostaviti dugotrajne posljedice na žrtvu.

Nasilje nad muškarcima je ozbiljan problem koji zaslužuje pažnju i podršku društva kako bi se pružila pomoć i zaštita žrtvama.

Kako saznaje portal Crna-Hronika Novo nasilje nad muškarcima desilo se u selu Gornji Kamengrad kod Sanskog Mosta.

Navodno se supruga E.H. prvo napila, pa verbalno posvađala sa mužem E.S., a onda ga pretukla. Muškarac E.S. je slučaj prijavio policiji koja je privela E.H. na informativni razgovor.

 

E.S. je zadobio nekoliko udaraca šakom u glavu, te je zadobio lakše tjelesne povrede.

Donosimo vam detalje porodičnog nasilja u BiH.

Čitatelji portala Crna-Hronika tvrde da je nasilje u ovoj porodici traje duži vremenski period. Ova porodica živi i radi u dijaspori.

Supruga je ta koja trpi dužo vremenski period nasilje i torturu u porodici ali ne smije ništa poduzeti jer je porodica još uvijek u fazi pribavljanja određene dokumentarije za spajanje porodica u Austriji. Kako i mala greška poput ove može dovesti do raskidanja i odbijanja zahtjeva za spajanje porodica, supruga je čekala da se vrate u BiH.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI