8.8 C
Sarajevo
04/23/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiSuspendirani sudski policajci kojima je pobjegao osuđeni pedofil

Suspendirani sudski policajci kojima je pobjegao osuđeni pedofil

Dva službenika sudske policije D.T. i D.T., koji su bili zaduženi za sprovođenje odbjeglog Ivice Miškovića iz Kaknja, danas su suspendirani i privremeno udaljeni iz službe, potvrdio je za ATV direktor Sudske policije RS Željko Dragojević, koji kaže da će biti pokrenut disciplinski postupak.

Interni postupak

– Inspektorat sudske policije vodi interni postupak, kako bi se utvrdilo da li u cijelom slučaju ima drugih odgovornih lica, a koji se odnosi na zadatak sprovođenja odbjeglog lica. Ukoliko se utvrdi da je još neko zakazao, i protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak – rekao je Dragojević.

Podsjetimo, Mišković je u utorak pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što je izrečena prvostepena presuda od četiri godine zatvora zbog obljube 9-godišnje devojčice. Potraga za njim je i dalje u toku, a u međuvremenu je raspisana i međunarodna potjernica.

Bijeg kroz prozor

Mišković je pobjegao kroz prozor u prizemlju zgrade suda nakon što je, kako je pisala ATV, bez lisica ostavljen bez nadzora u kancelariji koju koristi Sudska policija RS.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI