13 C
Sarajevo
04/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiTehničar Hitne pomoći svjedočio u slučaju “Džena Gadžun”: Čuo sam vrisak “šta...

Tehničar Hitne pomoći svjedočio u slučaju “Džena Gadžun”: Čuo sam vrisak “šta mi je je s djetetom”

Održano je još jedno ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu u predmetu koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun.

Danas je svjedočio medicinski tehničar i treći član ekipe Hitne pomoći koji su intervenisali na dan operacije preminule djevojčice, 8. novembra 2021. godine, Nedim Salkić, piše Faktor.

Salkić je pojasnio kako su bili u bazi kada su primili hitni poziv da je u toku reanimacija djeteta. Sjeli su, kaže, u auto i otišli pod rotacijom.

“Bilo je podne. Kiša, nevrijeme”, prisjeća se on.

Pri dolasku u ordinaciju čuo je “vrisak gospođe”.

“‘Šta mi je s djetetom’, vrištala je i plakala”, navodi Salkić.

Potom je pojasnio da je pri ulasku u prostoriju gdje je izvršena operacija vidio kako je dijete bilo priključeno na monitor, doktora Rožajca kojeg, pojasnio je, poznaje od ranije “fizički”.

“Bio je još jedan doktor obučen u hirurško odijelo i jedna gospođa u plavom. Dijete se nalazilo na stolu, bilo je intubirano. Vidio sam hirurški šav na desnom oku. Doktorica Lamija Hukić je konstatovala da zjenica lijevog oka nije reaktivna”, svjedoči danas Salkić.

Dodao je kako ih je doktor Rožajac obavijestio da je dijete puls dobilo u trenutku njihovog ulaska u salu.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 18. april s početkom u 9:30 sati. Osim Faruka Haverića, koji je trebao svjedočiti i danas, međutim nije uredno obaviješten, na naredno ročište kao svjedoci bit će pozvani i Denis Zahirović, Admir Dizdarević te Islam Zukan.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI