5.5 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaBiznisTurkish Airlines će povećati broj letova od Sarajeva do Istanbula, još ništa...

Turkish Airlines će povećati broj letova od Sarajeva do Istanbula, još ništa od letova iz Banje Luke

Aviokompanija Turkish Airlines planira da tokom ljetne sezone 2024. godine poveća broj sedmičnih letova sa svih aerodroma glavnih gradova u regiji, među kojima je Sarajevo, prema Istanbulu. Međutim, još neće biti letova ove kompanije sa Aerodroma Banja Luka.

Namjera je da broj letova sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo bude povećan na 21. Jednako toliko letova će biti sa Aerodroma Beograd, dok će sa Aerodroma Dubrovnik biti sedam letova, Aerodroma Ljubljana 14 letova, Aerodroma Podgorica 18 letova, Aerodroma Priština 14 letova, Aerodroma Skoplje 14 letova, Aerodroma Tivat 10 letova i Aerodroma Zagreb 18 letova.

Uprkos razgovorima Turkish Airlinesa i Aerodroma Banja Luka, ipak još neće biti letova ove kompanije sa ovog aerodroma prema Istanbulu.

“Postoje komercijalne i strukturne procjene aerodroma i još uvijek radimo na tome. Međutim, nemamo planove da u kratkoročnom periodu počnemo s radom na Banjalučkom aerodromu”, saopćili su iz Turkish Airlinesa.

Istakli su da kontinuirano šire prisustvo u ovom dijelu Evrope. Ljetna sezona počinje 31. marta, piše portal Ex Yu Aviation.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI