32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaU Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića

U Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića

Tijelo Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BiH pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači, potvrdio je za portal “Avaza” Dragin stric Radoš Tanasković.

Ograđeno lice mjesta

– Ja sam dolJe na licu mjesta ne da policija da priđem dok tužilac ne dođe. Pretpostavlja se da jeste on. Danas oko 12 sati me zvao jedan prijatelj, ima splav, kaže mimi: “Pronašli su ti bratića”. Ja došao ne daju da priđem, kažu ne daju tužioci- kazao je za portal “Avaza” Radoš Tanasković.

Dragu Tanaskovića policija uhapsila je 25. marta u Bileći zbog navodnog pokušaja iznude. Doveden je u Policijsku stanicu Foča odakle je pušten 26. marta u 21:05 sati.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo

Rade Tanasković kazao je da ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo.

– Moram ja ovo da rasvijetlim nema veze šta god, ovo je strašno i nešto s vrha države nije uredu. Mislim da je ubijen 99 posto, 0,1 posto da nije. On nije imao nikakvog razloga da se ubije. Sad su ogradili, kakve koristi sad.

Kad su pod mostom našli prve dokaze i opuške trebali su odmah da izađu i ograde i da se pozovu stručnjaci i da se u utvrdi da li je on bio tu i s kim je bio, da li je još bilo ljudi, možda ga je neko čekao i gurnuo u vodu, voda je jaka i gotovo.

Zvao sam psihologe nema šanse da puši 10-15 cigareta, da sjedi, da se vraća i kupuje cigarete. On da je htio skočiti on bi skočio odmah, to je sekunda.

Pritisnuti dijete tako radi pet poruka što je napisalo nekad, kriminalce puštaju, a njega hapse. To je tako brutalno bilo, 10-15 inspektora je bilo – kaže ogorčeno Radoš Tanasković.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI