15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiU nedjelju veći dio Sarajeva ostaje bez vode zbog radova na glavnom...

U nedjelju veći dio Sarajeva ostaje bez vode zbog radova na glavnom cjevovodu

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija u Sarajevu ponovno su izdali saopćenje za javnost u kojima se građani napominju kako će u nedjelju veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine ostati bez vode ili sa smanjenim vodosnabdijevanjem.

Naime, kako je saopćeno iz ViK-a zbog popravke na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu u nedjelju u većem dijelu grada doći će do smanjenja pritiska.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u krugu izvorišta Bačevo u nedjelju, 11. februara 2024. godine od 04:00 sata u većem dijelu grada će se isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

“Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova u večernjim satima. Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje dok traje popravak, te podsjećamo da pripreme vodu za potrebe svog domaćinstva”, saopćili su iz ViK-a.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI