25 C
Sarajevo
05/20/2024
Jutarnji
NaslovnicaKulturaU srijedu koncert "Bajram dođe, mirišu avlije": Prihod od ulaznica biće usmjeren...

U srijedu koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”: Prihod od ulaznica biće usmjeren za pomoć narodu Palestine

Tradicionalni bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”, koji organizuje Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu, biće održan u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija u srijedu u 20.00 sati, a cjelokupan prihod od ulaznica će biti usmjeren za pomoć narodu Palestine.

“Svjedočimo svakodnevno kroz kakva iskušenja prolaze stanovnici Gaze, koji su izloženi stalnim napadima i suočavaju se s oskudicom hrane i ostalih životnih potrepština. Odlučili smo da se i na ovaj način pridružimo naporima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da ugroženom stanovništvu osigura prijeko potrebnu podršku”, izjavio je za Agenciju MINA pomoćnik glavnog imama Medžlisa Sarajevo Miralem ef. Babajić.

Sredstva koja budu prikupljena od prodatih ulaznica biće upućena u Palestinu putem Islamske zajednice i njenih partnerskih organizacija koje djeluju na području Gaze.

“Osim što će prisustvovati događaju za koji se nadamo će ispuniti njihova očekivanja u ovom muzičkom, duhovnom smislu, vjerujemo da će svi biti zadovoljni i spoznajom da su na taj način učinili i jedno dobro djelo, pomogli onima kojima je danas naša pomoć itekako potrebna”, dodao je ef. Babajić.

Koncert će biti održan u okviru projekta Medžlisa Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo – Feel The Spirit of Ramadan, a ulaznicu po cijeni od deset KM moguće je kupiti putem platforme Kupikartu.ba.

Na koncertu će, između ostalih, nastupiti Sami Ozer, Mustafa Demirci, Burhan Šaban, Hor “Hamza”, Naida Kraljić, Kenan Mačković, Kenan Hasić i Ibrahim Bilčević.

BHRT.ba

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI