7.7 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiU većem dijelu Sarajeva u nedjelju doći će do smanjenja pritiska vode...

U većem dijelu Sarajeva u nedjelju doći će do smanjenja pritiska vode ili prekida vodosnabdijevanja

Zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu u nedjelju (11. februara) u većem dijelu Sarajeva doći će do smanjenja pritiska vode ili prekida vodosnabdijevanja, saopćili su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).

Ukazali su da će se zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u krugu izvorišta Bačevo 11. februara od 4 sata u većem dijelu grada isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

U ViK-u okončanje radova i normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po završetku radova u večernjim satima. Zamolili su korisnike da osiguraju dovoljne količine vode za svoje domaćinstvo.

Za sve informacije možete pozvati dispečerski centrar ViK-a na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Također su zamolili potrošače za razumijevanje i strpljenje dok traje popravak.

klix.ba

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI