20 C
Sarajevo
07/15/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiUzeli 15.000 eura od dadilje i nestali bez traga: Ona i dalje...

Uzeli 15.000 eura od dadilje i nestali bez traga: Ona i dalje brine od njihovoj bebi

Kineskinja, gospođa Ju, na nevjerovatan način je prevarena kada su joj roditelji, čiju je bebu trebala pričuvati, otuđili novac, a njoj ostavili petomjesečno dijete da brine o njemu. Ona tvrdi da im je pozajmila priličnu sumu novca, nakon čega su nestali bez traga.

Veliko nasljedstvo

Slučaj je mjesecima u žiži kineskih medija, a odigrao se u gradu Harbin, u pokrajini Hejlungđang.

Gospođa Ju tvrdi da je pristala da brine o djetetu za mjesečnu naknadu od 1.000 dolara. Ubrzo nakon što su sklopili dogovor, roditelji su joj rekli da moraju da otputuju u Tjencin, gdje ih čeka nasljedstvo.

Objasnili su da bi trebalo da dobiju vrijednu imovinu, luksuzne stvari, ali da im je potreban zajam za advokata i ovjeravanje dokumenata, prenosi Oddity Central.

Kao garanciju da će vratiti pozajmicu pokazali su dadilji fotografiju stvari koje će naslijediti, ali i vlasničke papire za hotel. Gospođa Ju ništa nije posumnjala, posebno jer su dijete ostavili kod nje.

Dala ušteđevinu

Žena tvrdi da nije dobila platu od novembra prošle godine, kao i da je majci i ocu pozajmila 15.000 eura. Oni su, međutim, nestali bez traga i ostavili dijete.

– Dala sam im svoju ušteđevinu, ali od novembra ništa nisam primila – kazala je gospođa Ju, pokazujući slike satova koje su navodno bili dio nasljedstva.

Dadilja navodi da je više puta pokušavala da stupi u kontakt s roditeljima, ali bezuspješno. Pozvala je i hotel koji je navodno uključen u nasljedstvo, ali tamo ništa nisu znali o tome.

Ipak, postavlja se pitanje ko bi mogao da ostavi rođeno dijete zbog finansijske dobiti? Gospođa Ju nema odgovor, ali ne želi da ga napusti. Brine se o njemu, nadajući se da će roditelji kad-tad doći.

Ostaje nejasno da li je policija obaviještena o bizarnom slučaju, a mnogi korisnici društvenih mreža komentarišu da muškarac i žena najvjerovatnije nisu biološki roditelji mališana.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI