13 C
Sarajevo
04/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportVječiti pobjednik bez pomoći nadležnih: Haris Mešanović, novi stari šampion Bosne i...

Vječiti pobjednik bez pomoći nadležnih: Haris Mešanović, novi stari šampion Bosne i Hercegovine

Seniorsko boksersko prvenstvo u Banjaluci proteklog vikenda je bilo poprište nevjerojatnih borbi i sportskih nadmetanja. Imali smo priliku razgovarati s Harisom Mešanovićem, istinskim šampionom koji je osvojio svoju 13. državnu titulu od pionirske pa do seniorske uzrasne kategorije.

Harise, možete li nam ispričati svoje iskustvo na seniorskom prvenstvu u Banjaluci?

Da, naravno. U polufinalu sam se susreo s izuzetno jakim protivnikom, Rajkom Tomovićem iz BK Slavija Banjaluka, dok sam u finalu boksovao protiv Bojana Zečevića, također iz BK Slavija Banjaluka. Bile su to zaista izazovne borbe, ali uspio sam osvojiti titulu i još jednom dokazati svoju nadmoćnost i ispravan rad.

Ovo vam je već 13. državna titula. Kako se osjećate zbog tog izuzetnog uspjeha?

Osjećam se nevjerojatno ponosno. Osvojiti 13. državnu titulu od pionirske pa do seniorske dobi nije nimalo lak zadatak. To je rezultat dugogodišnjeg truda, rada i predanosti boksu.

Spomenuli ste da je teško dobiti podršku od nadležnih tijela. Možete li nam malo više reći o tome?

Nažalost, trenutno sustav nije dovoljno uređen. Još uvijek čekamo donošenje zakona o sportu koji bi omogućio pravedno rangiranje sportaša i priznavanje njihovih uspjeha. Ovako, unatoč iznimnim postignućima, ne dobivamo potrebnu podršku i priznanje.

Što mislite o trenutnom stanju u sportu, posebno u pojedinačnim sportovima?

Mislim da bi se sportaši, posebno oni u pojedinačnim sportovima, trebali bolje nagraditi za svoje uspjehe. Osvojiti titulu u boksu ili bilo kojem sličnom sportu zahtijeva iznimne napore i posvećenost, a nagrada za to trebala bi biti proporcionalna.

Kakvi su vam planovi za budućnost? Što možemo očekivati od vas?

Predstoji mi izazov na Evropskom prvenstvu u Beogradu u aprilu, a budući da je ovo olimpijska godina, nadam se i kvalifikacijama za Olimpijadu u Parizu. To je san svakog sportaša, a ja ću dati sve od sebe da ga ostvarim.

I za kraj, znamo da ste veliki navijač FK Željezničara. Kako komentarišete trenutnu situaciju u klubu?

Da, od malih nogu sam uz Željezničar i volim Želju svim srcem. Žao mi je zbog trenutne situacije u klubu, ali se nadam da će se to prevazići i da će se klub vratiti na put stare slave. Navijači sigurno zaslužuju mnogo više od ovoga trenutno.

Haris Mešanović, svojim nevjerojatnim uspjesima i predanim radom, svakako zaslužuje veću podršku i priznanje. Nadamo se da će njegov primjer potaknuti promjene u sustavu i osigurati da sportaši budu pravedno nagrađeni za svoje trude i uspjehe.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI