32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaVoz udario ženu u Banjaluci, oglasili se iz Željeznica RS

Voz udario ženu u Banjaluci, oglasili se iz Željeznica RS

U banjalučkom naselju Debeljaci jutros je voz udario ženu. Žena je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Očekuju se informacije o njenom stanju. U međuvremenu su se oglasili iz Željeznica RS.

“Mašinovođa je uvidjevši ženu kako prelazi prugu u Banjaluci, postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost nezgoda i vanredni događaj nije mogao izbjeći”, rečeno je iz Željeznica RS.

Nesreća se dogodila jutros u 9.30 na otvorenoj pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja.

“Došlo je do vanrednog događaja u kome je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Banjaluka, naletio na žensku osobu, koja se u tom trenutku nalazila na kolosijeku”, dodali su.

Na mjesto nesreće izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje “Željeznica Republike Srpske”.

“Uviđaj je u toku, a lice koje je povrijeđeno u ovom vanrednom događaju odvezeno je ambulatnim kolima Službe hitne pomoći Banjaluka”, navele su Željeznice RS.

Upozorili su građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje zabrane prelaska pruge na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

“Željeznička pruga prelazi se isključivo na mjestima gdje je to dozvoljeno i predviđeno. Pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju su u obavezi da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi. Samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, odgovornošću prema sebi i drugima, mogu se spriječiti nesreće i sačuvati ljudski životi”, poručuju iz “Željeznica Republike Srpske”.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI