25 C
Sarajevo
05/20/2024
Jutarnji
NaslovnicaZanimljivostiZašto su kutije za pizze kvadratnog, a ne okruglog oblika? Razlog je...

Zašto su kutije za pizze kvadratnog, a ne okruglog oblika? Razlog je iznenadio mnoge

Pizza je definitivno jedno od najpopularnijih jela na svijetu i vjerojatno već sada, dok čitate ovaj tekst, razmišljate kako bi bilo dobro pojesti jedan slastan komad. A ako ste se ikada zapitali zašto su kutije za pizzu kvadratnog, a ne okruglog oblika poput same pizze, imamo odgovor.

Na TikTok profilu @factbuddy21 postavljeno je objašnjenje o ovom misteriju, a razlog dizajna kutije zapravo je vrlo jednostavan.

“Proizvodnja četvrtastih kutija je jeftinija i jednostavnija. Može se napraviti od jednog komada kartona. Osim toga, takve kutije su lakše za pakiranje pizze prije dostave. Izrada okruglih kutija bila bi jako zahtjevna i komplicirana pa samim time i skuplja”, objasnio je korisnik.

@factbuddy21 Why Pizza Boxes Aren't Round #why #pizzabox #pizza #fyp #fypシ #viral #viralvideos #trending #viral_video #trendingvideo #factbuddy21 ♬ original sound – FactBuddy

Osim toga, okrugle kutije morale bi se sastojati od dva dijela, posude i poklopca, a možete i sami zamisliti kako bi izgledalo izvlačenje pizze iz okrugle kutije. U kvadratnoj kutiji više je mjesta, pa se prazan prostor može iskoristiti i kako bi se ubacio dodatak poput kečapa, a takve kutije lako se mogu složiti i pohraniti.

Zanimljivo je i da je u prošlosti bilo pokušaja s okruglim dizajnom kutija, no oni su neslavno propali. Inovator John Harvey 2004. je osmislio okruglu kutiju za pizzu, no njegov se izum pokazao problematičnim zbog načina proizvodnje.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI