20 C
Sarajevo
07/15/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaŽena iz Kalifornije ubila dečka, izbola ga 108 puta: Dobila je samo...

Žena iz Kalifornije ubila dečka, izbola ga 108 puta: Dobila je samo uslovnu kaznu

Žena iz Kalifornije koja je tokom psihoze izazvane konzumacijom kanabisa izbola svog dečka 108 puta osuđena je jučer na dvije godine uslovne zatvorske kazne. Bryn Spejcher (33) mora i odslužiti 100 sati društveno korisnog rada.

Sudac David Worley okruga Ventura je kazao da Spejcher nije imala kontrolu nad svojim postupcima kada je 28. svibnja 2018. izbola Chada O'Melia (26) 108 puta u njegovom stanu.

“Nakon konzumacije kanabisa, dobila je psihotičnu epizodu i nije imala kontrolu nad svojim postupcima”, naveo je Worley, a prenosi New York Post.

Spejcher i O’Melia viđali su se samo nekoliko sedmica prije nego što ga je ona brutalno izbola. Kada je policija stigla na mjesto događaja, pronašla je Spejcher prekrivenu krvlju, kako histerično plače pored tijela, i dalje držeći nož.

Kada je policija pokušala privesti, zabila je nož u vlastito grlo. O’Melia je proglašen mrtvim na licu mjesta. Prema kalifornijskom zakonu, osoba se smatra odgovornom za svoje postupke iako je konzumirala drogu ili alkohol, osim u slučaju da ta konzumacija nije bila namjerna.

Odvjetnici Spejcher su tvrdili da njihova klijentica, koja nije bila iskusna u pušenju trave, nije bila namjerno intoksicirana u vrijeme ubistva jer je O'Melia izvršio pritisak na nju da povuče još dodatnih dimova.

Otac Chada O'Melia, Sean, optužio je suca za pristranost i rekao da je ovom presudom napravio ozbiljan presedan.

“Upravo je svima u Kaliforniji koji puše marihuanu dao dozvolu da nekoga ubiju”, rekao je ožalošćeni otac.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI