10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleZnate li zašto su banane uvijek broj 1 na vagama

Znate li zašto su banane uvijek broj 1 na vagama

Jeste li primijetili da je oznaka za banane u prodavaonicama uvijek broj 1? Banane su jedna od namirnica koju mnogi obožavaju, a i među najprodavanijim su proizvodima u trgovinama. Pored toga, kada se oznakama težine pristupa po abecednom redu, banane su također na vrhu liste.

Naravno, proizvodi kao što su artičoke, ananas ili avokado dolaze po abecednom redu ispred banana, ali su zbog popularnosti i učestalosti kupovine banane zadržale broj 1 na skali, odnosno da ih kupci ne bi morali dugo tražiit, piše Get To Text.

Banane se uzgajaju u 150 različitih zemalja

Banane nisu sezonsko voće jer se mogu uzgajati tijekom cijele godine, a najviše banana se konzumira u Ruandi: 279 kg banana po glavi stanovnika.

Prehrambena industrija koristi skalu od 7 boja za određivanje zrelosti banana, neki preferiraju potpuno zelene banane koje kuhaju prije konzumiranja, dok drugi kupuju gotovo smeđe banane koje su zbog svoje slatkoće odličan dodatak kolačima i raznim domaćim slasticama poput nezaobilaznog kruha od banane.

Američki maloprodajni lanac Walmart je 2013. otkrio da su banane najprodavaniji proizvod u njihovim prodavaonicama.

Portal Science Meets Food piše da je banana najpopularnije voće na svijetu i da je četvrta najvrjednija prehrambena kultura na svijetu, odmah iza pšenice, riže i mlijeka. National Geographic piše da banane čine približno 75 posto trgovine tropskim voćem i da se godišnje pojede više od sto milijardi njih. Oni su i voće koje se najviše izvozi na svijetu, prenosi Danas.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI